Sovičkiáda 2024 - literární soutěž pro děti a mládež (ukončeno)

20.01.2024 19:59

VÝSLEDKY SOVIČKIÁDY 2024:

 

Poezie do 14 let

1. místo  Zuzana Ligurská  Cyrilometodějské gymnázium Prostějov =>

2. místo Natálie Prakash Cyrilometodějské gymnázium Prostějov =>

3. místo Johana Rubínová Neratovice =>

 

Próza do 14 let

1. místo Nikola Oříšková Cyrilometodějské gymnázium Prostějov =>

2. místo Tomáš Komárek Ráječko (okr. Rájec-Jestřebí) =>

3. místo Eliška Fajtová ZŠ Plackého Prostějov =>

 

Poezie od 15 let

1. místo Lukáš Matouš Ústí nad Labem =>

2. místo Denisa Karafiátová Brno =>

3. místo Nikol Nevřalová Holešov =>

 

Próza od 15 let

1. místo David Seltenreich Praha =>

2. místo Tereza Havelková Jablonec nad Nisou =>

3. místo Jindřich Coufal Cyrilometodějské gymnázium Prostějov =>

 

**********************************************************************************************

Vítězové byli vybráni a kontaktováni, ale tím letošní Sovičkiáda nekončí! Všechny soutěžící a zájemce z řad veřejnosti srdečně zveme na slavnostní předávání cen vítězům letošního ročníku prostějovské literární soutěže, které proběhne v úterý 11. 6. 2024 na oddělení prod děti a mládež (Vápenice 9). Velké finále Sovičkiády proběhne za účasti představitelů magistrátu, členů odborné poroty, soutěžících, jejich rodičů a prarodičů.

Zaposloucháme se do oceněných příběhů, zhlédneme vystoupení divadelního kroužku pod vedením paní učitelky Hany Švédové ze ZŠ Palackého a těšit se můžete i na drobné občerstvení. Přijďte se podívat, třeba získáte odvahu ukázat váš talent příští rok. Vstup pro veřejnost zdarma.

***************************************

23. ročník tradiční prostějovské literární soutěže právě začíná! Těšíme se na básničky, pohádky a uvěřitelné, ale i neuvěřitelné příběhy od vás - začínajících spisovatelů

Pokud vám není víc než osmnáct let, neváhejte se zúčastnit. Milí rodičové, řekněte o soutěži svým dětem. Třeba budete překvapení, kolik toho už mají v šuplíku či v počítači napsaného.

Téma tvorby je libovolné, délka je max. 10 stran textu (formát A4). Tři nejlepší práce vyhodnocené odbornou porotou se mohou těšit na pěkné knižní ceny, které obdrží na slavnostním vyhlášení (cca červen 2024).

Tak seberte odvahu a do 31. března 2024 přineste svá literární díla do knihovny (Vápenice 9) nebo je pošlete na adresu detske@knihovnapv.cz. Nezapomeňte přiložit tento vyplněný FORMULÁŘ.