SOUTĚŽ PRO ČTENÁŘE - Letní čtenářská výzva (proběhlo)

25.06.2022 15:25

S Letní čtenářskou výzvou můžete soutěžit o knižní ceny

 

Přemýšlíte, co budete v létě číst? Nechte se inspirovat při výběru letní četby a získejte možnost vyhrát zajímavé ceny! Připravili jsme pro vás deset více či méně konkrétních kritérií, pomocí kterých si můžete knížky vybrat.

Vypůjčením a přečtením knih budete postupně Letní čtenářskou výzvu plnit. Kdo si v průběhu července a srpna půjčí a přečte alespoň šest knih, které vyhovují desíti kritériím Letní výzvy, bude zařazen do slosování o knižní ceny

Knihy si můžete půjčovat i v poslední červnový týden (27.-30. 6. 2022), protože od 2.-11. července je knihovna uzavřena.

Pracovníci knihovny Vám mohou razítkem potvrdit přečtení nejvíce dvou knih (nebo také e-knih) v průběhu každého týdne. A samozřejmě vám také rádi pomohou knihy podle daných témat najít. Připravili jsme pro vás i výstavku knih, kde si můžete rychle vybrat knihy splňující jednotlivé úkoly.

Formulář pro vyplňování výzvy najdete ke stažení níže. Nebo si jej můžete vyzvednout přímo v knihovně na dospělém oddělení, kde potom vyplněné archy také odevzdávejte.

Soutěž je určena registrovaným čtenářům Městské knihovny Prostějov.

Soutěž uzavřeme s koncem prázdnin a poté vylosujeme tři výherce, kteří získají dárkový balíček tří knih. Na malou odměnu v podobě placky a záložky se však může těšit každý soutěžící.

A jaké úkoly na vás letos čekají?

1.   Komiks (pro dospělé) neboli grafický román
2.   Kniha s jednoslovným názvem
3.   Kniha, která má v názvu část lidského těla
4.   Kniha z populárně naučné literatury
5.   Kniha s obálkou, která se vám vůbec nelíbí
6.   Kniha od autora z jiného kontinentu (neevropský autor)   
7.   Kniha ze žánru sci-fi nebo fantasy
8.   Kniha, podle které byl natočen film nebo seriál
9.   Kniha, která byla vydaná poprvé v roce 2020, 2021 nebo 2022
10. Kniha s tématem lékařství nebo zvěrolékařství
 

SOUTĚŽNÍ FORMULÁŘ KE STAŽENÍ: letní výzva2022.pdf