Novinky v cizojazyčné literatuře pro dospělé i děti

08.02.2022 10:56

Čtete rádi knihy v angličtině, němčině, italštině a dalších jazycích? Pak neváhejte a navštivte dospělé oddělení nebo knihovnu pro děti a mládež. Prostějovská knihovna totiž nabízí knihy v osmi jazycích. Jedná se jak o beletrii v originále, dvojjazyčné (zrcadlové) knihy, tak o knihy s různými úrovněmi znalosti jazyka.

Samozřejmě máme také různé slovníky, moderní naučnou literaturu, učebnice pro samouky či jazykové průvodce vhodné na dovolenou.

Pravidelní návštěvníci si jistě všimli, že se náš fond beletrie cizojazyčné literatury v posledních letech  pravidelně rozrůstá o nové atraktivní tituly.

Je to tím, že jsme od roku 2015 součástí projektu Cizojazyčná literatura, který realizuje Moravská zemská knihovna v Brně s podporou Ministerstva kultury ČR

Díky němu jsme od začátku spolupráce  získali pro knihovnu zdarma 957 nových knih! Na dospělé oddělení přibylo 674 knih a na odd. pro děti a mládež 283. Od klasiky po současnou moderní literaturu. 

Jde především o díla současné moderní literatury, často bestsellery. Nejvíce titulů je samozřejmě v angličtině, ale doplnili jsme i knihy v němčině, francouzštině, španělštině, italštině a ruštině. V knihovně máme také menší množství knih v polštině a slovenštině

Projekt Cizojazyčná literatura významně obohacuje náš vlastní knihovní fond literatury zaměřené na cizí jazyky a zajišťuje tak našim čtenářům poměrně široký a aktuální výběr.  ZDE  se můžete podívat na aktualizovaný seznam knih získaných díky tomuto projektu.

Cizojazyčnou literaturu a různé jazykově vzdělávací publikace najdete na dospělém oddělení i na oddělení pro děti a mládež.