Férová snídaně 2017 (proběhlo)

24.03.2017 09:50

 

Druhá květnová sobota - letos 13.5. - je na celém světě zasvěcena podpoře fair trade.  Fair t rade  je způsob obchodu dávající drobným pěstitelům, řemeslníkům i zaměstnancům z rozvojových zemí příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si koupíte fairtradový výrobek, máte jistotu, že za ním nestojí například zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky či devastace životního prostředí. Vloni v svátek dohromady oslavilo 6500 lidí na 160 místech republiky. Knihovna tuto hromadnou piknikovou snídani organizuje už popáté. Přidejte se. Přineste něco dobrého a na oplátku ochutnejte něco od souseda. Fairtradové dobroty se rády kamarádí s lokálními, takže vítané jsou třeba buchty z fair trade kakaa, cukru, biomouky, medu od místního včelaře nebo vajíček od sousedky, domácí chleba namazaný marmeládou z vlastní zahrádky, nebo máslem od místního farmáře s domácími ředkvičkami. Podávat k tomu budeme fair trade kávu, čaj, kakao a samozřejmě také čtivo. :-)

Přidáváme pár užitečných odkazů...
oficiální web akce:  www.ferova snidane.cz
stránka prostěj ov ské  snídaně
událost na Facebooku (Zde pozvěte své přátele.)
co s sebou na snídani
pár receptů na férové dobroty

Vezměte rodinu, přátele, deku, dobroty, nějaké to nádobí a přijďte si udělat příjemné sobotní dopoledne.
Začínáme v 10 hodin u knihovny.

(V případě nepříznivého počasí se akce koná uvnitř knihovny v přízemí.)

Sponzory snídaně byli Zdravá výživa Jeřabina, která poskytla fairtrade čokoládu na ochutnávku, Hanácké koloniál, který dodal biomléka na kakao a kavárna Canall - coffee boutique vintage, která věnovala několik kousků výborných domácích dezertů.

Propagaci snídaně podpořili: obchůdky se zdravou výživou Rosinka, Harmonie zdraví, Centrum Esence, palačinkárna Pall&Chinky a Art kavárna a antikvariát Avatarka.

Sponyory snídaně byli Zdravá výživa Jeřabina, která poskytla fairtrade čokoládu na ochutnávku,  Hanácké koloniál, který dodal biomléka na kakao a kavárna Canall - coffee boutique vintage, která věnovala několik kousků výborných domácích dezertů.
 
Propagaci snídaně podpořili: obchůdky se zdravou výživou Zdravá výživa Rosinka, Harmonie zdraví, Centrumesence, palačinkárna Pall&Chinky a Art kavárna a antikvariát Avatarka.