Virtuální Univerzita třetího věku pokračuje

27.01.2021 13:15

V únoru začíná další semestr Virtuální Univerzity třetího věku, která se koná pod záštitou České zemědělské univerzity v Praze. V tomto semestru můžete studovat téma Rituály evropských královských rodů. Dozvíte se spoustu zajímavých informací o evropských královských rodinách 19. a 20. století, o jejich zakotvení v historii a důležitých životních událostech. Přednášky připravil historik Slezského zemského muzea v Opavě Mgr. Kamil Rodan, Ph.D.

Kvůli aktuálním protiepidemickým opatřením se bohužel budeme muset obejít bez společných setkávání v knihovně. Kurz bude probíhat opět čistě virtuálně. Přihlášení studenti získají přístup k videopřednáškám, které budou moct sledovat doma přes internet, a samostatně si také vyplní závěrečné testy. Nemusíte se obávat přílišné náročnosti – kurzy jsou tvořené přístupnou, populárně naučnou formou. Testy jsou spíše motivační, lze je vyplňovat opakovaně a při jejich odpovídání můžete využívat všech dostupných studijních materiálů. Je ovšem nutné, abyste ovládali základy práce na počítači a měli možnost připojení k internetu.

Letní semestr začíná v pondělí 1. února a končí 30. dubna 2021. Ke studiu se můžete přihlásit od 1. do 22. února a to tak, že svůj zájem o studium oznámíte e-mailem zaslaným na adresu sluzby@knihovnapv.cz.

Pokud jste se účastnili minulého semestru, pak nemusíte vyplňovat žádnou další přihlášku. Bude stačit, když uhradíte účastnický poplatek 300,- Kč. Můžete tak učinit osobně v knihovně (po předchozí domluvě), nebo bezkontaktně - převodem na účet knihovny.

Pokud jste se minulého semestru neúčastnili, je třeba, abyste si vyplnili přihlášku. Přihlášku si můžete vyzvednout v knihovně (opět pouze po předchozí domluvě), případně si ji můžete stáhnout zde (poté vytisknout a vyplnit). Vyplněnou přihlášku přineste do knihovny nebo ji pošlete oskenovanou mailem na adresu sluzby@knihovnapv.cz. Účastnický poplatek 300,- Kč můžete uhradit v knihovně (po předchozí domluvě) nebo poslat převodem na účet knihovny. Přesné pokyny k bezhotovostní platbě na účet zašleme zájemcům na jejich e-mail.

Pro více informací napište e-mail na adresu sluzby@knihovnapv.cz nebo zavolejte na tel. 528 329 662. Těšíme se na vás.