NOVÝ SEMESTR VIRTUÁLNÍ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU (přihlášky uzavřeny)

24.01.2024 11:30

Jste aktivní senior/ka a rád/a se dozvíte něco nového? Chcete získat nejen nové poznatky, ale i přátele? Pak přijďte vyzkoušet Virtuální Univerzitu třetího věku, která nabízí:

  • zajímavé přednášky podané přístupnou, populárně naučnou formou
  • pravidelná setkávání účastníků stejné generace
  • příjemně strávené dopoledne

úterý 6. února 2024 v 9.30 hod. v podkrovním sále ve 2. poschodí prostějovské knihovny začíná nový semestr Virtuální Univerzity třetího věku. 

Představení tématu přednášek: 

Téma tohto semestru je Buddhistické umění IndieKurz připravil a přednáší RNDr. Aleš Krejčí. 

V šesti videopřednáškách nám přiblíží dějiny výtvarné kultury buddhismu. Kurz provede posluchače dějinami výtvarné kultury buddhismu, který právě v Indii vznikl a v prvních staletích své existence vzkvétal. Přednášky kurzu se zaměří na podrobnou prezentaci všech zásadních památek, sochařskou a vzácně i malířskou výzdobu. Zájemci se seznámí s hlavními stavebními typy buddhistické sakrální architektury a důležitými sochařskými styly na ukázkách z památkových lokalit i na početných exponátech indických a světových muzeí. To vše v dějinném kontextu.

Začínáme v úterý 6. února 2024. Budeme se potkávat jednou za 14 dní, vždy v úterý dopoledne v 9.30 hod. v podkrovním sále knihovny ve 2. patře. Upozorňujeme, že kurz je placený (400,- Kč). Přihlášky a další informace získáte na první hodině, která je nezávazná.

Připraveno je 6 lekcí. Tentokrát bude pro splnění všech podmínek absolvování kurzu povinná nejméně 80 % účast na společných setkáních. To znamená, že pokud chcete získat certifikát o úspěšném absolvování kurzu, musíte se zúčastnit minimálně 4 setkání v knihovně.
 
Společná setkání proběhnou v těchto termínech: 13. února, 5. a 19. března, 2. 16. dubna 2024
 

Studovat mohou pouze senioři – tedy osoby důchodového věku. Účastníci kurzu by měli zvládat základy práce na počítači a mít přístup k internetu. Těšíme se na studenty z předchozích semestrů, ale uvítáme i nové zájemce.

Nemusíte se obávat přílišné náročnosti – přednášky jsou tvořené přístupnou, populárně naučnou formou. Chcete-li se dozvědět víc, přijďte si první lekci nezávazně vyzkoušet. Po jejím skončení se rozhodnete, zda budete ve studiu pokračovat. 

Těšíme se na vás.