Virtuální Univerzita třetího věku pokračuje

24.09.2021 09:06

V úterý 5. října jsme zahájili další semestr Virtuální Univerzity třetího věku. Otevřel se nový cyklus přednášek nazvaný „Evropské kulturní hodnoty“. Připravil ho etnolog Doc. Petr Kokaisl, Ph.D. z České zemědělské univerzity v Praze. 

V průběhu kurzu nás seznámí s vývojem evropské kultury a civilizace. Zamyslíme se nad tím, co to vlastně jsou evropské kulturní hodnoty, jak se v průběhu času mění a jaké jsou jejich kořeny. 

Kurz probíhá formou videopřednášek a má šest lekcí. Pokud se epidemiologická situace výrazně nezhorší, bude studium v tomto semestru probíhat také prezenčněBudeme se tedy opět scházet společně v knihovně,  jednou za 14 dní, vždy v úterý v 9.30 hod. v podkrovním sále knihovny ve 2. patře. Zúčastnit se může každý, kdo má o společné schůzky zájem.

Zároveň ale zůstane zachována možnost studovat celý kurz pouze on-line, tedy z domova, bez nutnosti navštěvovat schůzky v knihovně. Každý si tak může zvolit formu, která mu bude vyhovovat. 

Zájemci se mohou přihlásit na první, případně ještě i na druhé hodině (tedy 5. a 19. října), nebo mohou svůj zájem o studium oznámit e-mailem na adresu sluzby@knihovnapv.cz. Zúčastnit se mohou jak studenti z předchozích ročníků, tak noví zájemci. 

Upozorňujeme, že kurz je placený (300,- Kč)Studenti by měli zvládat základy práce na počítači a mít přístup k internetu.

Nemusíte se ale obávat přílišné náročnosti – kurzy jsou tvořené přístupnou, populárně naučnou formou. Testy jsou spíše motivační, lze je vyplňovat opakovaně a při jejich odpovídání můžete využívat všech dostupných studijních materiálů. Ale nejde samozřejmě jen o získávání vědomostí. Jde o příjemně strávené dopoledne a o pravidelná setkávání účastníků stejné generace, kteří společně tráví volný čas a navazují přátelství. 

Přihlášky a další informace získáte na první a druhé hodině, kde si můžete vše nezávazně vyzkoušetPo jejím skončení se rozhodnete, zda budete ve studiu pokračovat. Těšíme se na vás.

Informace pro on-line studium:

Pokud nechcete knihovnu navštěvovat osobně, můžete svůj zájem o studium oznámit e-mailem zaslaným na adresu sluzby@knihovnapv.cz nejpozději do 19. října 2021.

Pokud jste se účastnili předchozích semestrů, pak nemusíte vyplňovat žádnou další přihlášku. Bude stačit, když uhradíte účastnický poplatek 300,- Kč. Můžete tak učinit osobně v knihovně (po předchozí domluvě), nebo bezkontaktně - převodem na účet knihovny.

Pokud jste se minulého semestru neúčastnili, je třeba, abyste si vyplnili přihlášku. Přihlášku si můžete vyzvednout v knihovně (opět pouze po předchozí domluvě), případně si ji můžete stáhnout zde (poté vytisknout a vyplnit). Vyplněnou přihlášku přineste do knihovny nebo ji pošlete oskenovanou mailem na adresu sluzby@knihovnapv.czÚčastnický poplatek 300,- Kč můžete uhradit v knihovně (po předchozí domluvě) nebo poslat převodem na účet knihovny. Přesné pokyny k bezhotovostní platbě na účet zašleme zájemcům na jejich e-mail.

Pro více informací napište e-mail na adresu sluzby@knihovnapv.cz nebo zavolejte na tel. 528 329 662. Těšíme se na vás.