SOVIČKIÁDA – literární soutěž pro děti a mládež (proběhlo)

06.01.2022 16:18

AKTUALIZACE: Vyhlášení soutěže je přesunuto na září 2022. O výsledcích budeme informovat zde na webu a na facebooku oddělení pro děti a mládež. Výherce budeme kontaktovat emailem. 

Na vědomost se dává, že Sovičkiáda se probudila ze zimního spánku a už nedočkavě vyhlíží básničky, pohádky a uvěřitelné, ale i neuvěřitelné příběhy od vás - začínajících spisovatelů. Oblíbená Sovičkiáda se po několikaleté pauze vrací na scénu a my doufáme, že letošní, už sedmnáctý ročník soutěže, bude opět plný fantazie a kreativity!

Pokud vám ještě nebylo osmnáct, neváhejte se zúčastnit této legendární literární soutěže.  Milí rodičové, řekněte o soutěži svým dětem. Třeba budete překvapení, kolik toho už mají v šuplíku či v počítači napsaného.

Téma tvorby je libovolné, délka je na vás. Nejlepší práce vyhodnocené odbornou porotou budou vyhlášeny v rámci slavnostního finále soutěže a tři ocenění se mohou těšit na pěkné knižní ceny.

V letošním ročníku posílí řady porotců Tereza Pařízková - olomoucká autorka dětských knih Městečko Lážoplážo, Stela v zemi tučňáků a dalších, které si můžete půjčit v knihovně pro děti a mládež. Tereza také v Olomouci provozuje výběrové dětské knihkupectví Zlatá velryba, kde nabízí to nejpovedenější ze současné nabídky knih pro děti a mládež (domácí i světová produkce).

Tak seberte odvahu a do konce března přineste svá literární dílka do knihovny (Vápenice 9) nebo je pošlete na adresu detske@knihovnapv.cz. Nezapomeňte uvést své jméno, věk a kontakt (adresu, e-mail, telefon).