SOUTĚŽNÍ ONLINE KVÍZ – Prostějovský zámek v průběhu staletí (proběhlo)

01.07.2022 13:42

VÝHERCI SOUTĚŽE: Ze soutěžících, kteří dosáhli nejvyššího počtu bodů (15 z 19) jsme vylosovali tři výherce, jsou jimi: Josef Synek, Adam Iránek a Tereza Vlčková. Výhercům gratulujeme! (výherci budou informování emailem).

Na letošní prázdniny jsme si pro vás připravili další online kvíz. A protože prostějovský zámek letos slaví 500 let, téma bylo jasné. Pokud vás tedy zajímá prostějovská historie a rádi si prohlížíte staré fotografie, mohl by vás zaujmout. Navíc můžete vyhrát pěkné knižní ceny.

On-line kvíz najdete na adrese: www.knihovnapv.cz/zamek

Čeká vás celkem 15 otázek, které se věnují historii prostějovského zámku a jeho estetickým i funkčním proměnám v průběhu staletí.Doufáme, že se vám kvíz bude líbit a že se třeba dozvíte něco nového a zajímavého o této krásné dominantě našeho města.

Ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce, které zveřejníme v průběhu září zde na webu a na Facebooku (@knihovnapv).

Budeme rádi, pokud nám na konci kvízu necháte vzkaz, jestli se vám kvíz líbil a jaká témata byste rádi viděli v příštích kvízech.

Chcete si prohlédnout další zajímavé fotografie z prostějovské historie? Přijďte do knihovny. Na oddělení regionální literatury naleznete o Prostějovu a Prostějovsku spoustu nádherných publikací a informace, které na internetu jen tak lehce nenajdete. Na dospělém oddělení si můžete půjčit např. tyto knihy:

Prost ějov

Prostějov ve fotografiích Václava Ševčíka

Prostějov na starých pohlednicích

 Seznam citací najdete ve formě pdf ZDE: zamek_kviz_zdroje_2022.pdf