Piknik u knihovny - občerstvení, knižní minibazar, hanácké kvíz o ceny (proběhlo)

01.09.2021 18:33

Prostějovské hody jsou opět tu a s nimi i tradiční piknik u knihovny. Že je tato akce jen pro čtenáře knihovny? Ale kdepak! V sobotu 11. září od 10 do 12 hod. rádi přivítáme všechny, kdo budou mít zájem strávit s námi příjemné dopoledne. Nemáte piknikovou deku? Vůbec nevadí, máme jich několik k zapůjčení. A to samozřejmě není všechno!

Jako každý rok bude pro návštěvníky připravena limonáda, kakao a hlavně naše výtečné knihovnické vafle, které si můžete nechat dochutit podle svého. V loňském roce o ně byl takový zájem, že jsme museli připravit dokonce dvojitou dávku. Čerstvou kávu nám opět připraví barista Michal Skalický z prostějovské pražírny Kávový Bob. Tak přijďte letos ochutnat i vy! A nejen vafle. O své domácí dobroty se vždy vzájemně podělí jak knihovnice, tak piknikující.

Pravidelní návštěvníci už vědí, že na pikniku budou připravené časopisy volně k rozebrání. Letos jsme se navíc rozhodli nabídku rozšířit o knižní minibazar. Kdo bude chtít, může si odnést domů nejen příjemný zážitek, ale také pěknou knížku. K dispozici budou zdarma knihy pro dospělé i děti.

Další novinkou, na kterou se můžete těšit, je Hanácký kvíz. Online verze měla na jaře u veřejnosti ohromný úspěch, zúčastnilo se jí přes 1500 soutěžících! U okénka si budete moct vyzvednout soutěžní formulář a pobavit se při jeho vyplňování s přáteli či rodinou. Ti, kteří odpoví správně na všechny otázky, dostanou malou odměnu.

Piknik je také skvělou příležitostí dozvědět se, co všechno knihovna pro veřejnost po prázdninách chystá. K dispozici bude spousta informací o připravovaných akcích a dalších novinkách. Máte-li jakékoliv otázky ohledně programu či fungování knihovny, můžete se právě zde zeptat našich knihovnic, rády vám odpoví.

Poznačte si datum, pozvěte známé, sousedy či kamarády, vezměte s sebou piknikovou deku, něco dobrého a užijte si sváteční dopoledne v parčíku u knihovny. Pokud bude pršet, přesuneme se do podkrovního sálu. Těšíme se na vás.