KNIHOVNA OPĚT OTEVŘENA - v omezeném režimu

12.03.2020 13:58

TYTO INFORMACE UŽ NEPLATÍ! PŘEČTĚTE SI POSLEDNÍ AKTUALITU: PROVOZ KNIHOVNY OD 11. 5. 2020

 

Od pondělí 27. dubna 2020 obnovuje Městská knihovna Prostějov částečně provoz pro veřejnost. Knihovna bude fungovat v omezeném režimu.

Provoz knihovny bude obnovován postupně. Budova zůstane nejméně první 2 týdny (tedy do 8. května 2020) pro veřejnost uzavřena a příjem a výdej výpůjček bude probíhat pouze v přízemí budovyVzhledem k prostorovým možnostem knihovny a očekávanému náporu návštěvníků nelze jiným způsobem zajistit bezpečnost jak čtenářů, tak zaměstnanců knihovny a dodržet všechna vládní nařízení.

Čtenáři budou moct vrátit knihy, které mají doma půjčené, a budou si moct vyzvednout balíček předem objednaných knih. Knihy můžete objednávat e-mailem nebo telefonicky. Pro objednávku knih z dospělého oddělení můžete využít jednoduchou online službu „odlož knihu“Čtenáři bez technických možností mohou knihy objednat prostřednictvím papírového formuláře u knihovny (pro představu viz obrázky na konci článku).

Každý čtenář si může objednat max. 5 výpůjček. Vyzvednout si je budete moct, jakmile vám přijde potvrzení o připravených výpůjčkách. Vrácené knihy musí být ponechány v karanténě, až poté mohou být nabídnuty dalším čtenářům. Nabídka knih bude proto omezená. Možnosti objednání pro jednotlivá oddělení: 

DOSPĚLÉ ODDĚLENÍ:
využijte pohodlné objednání z katalogu přes službu Odlož knihu. Info a postup ZDE.
telefon: 582 329 660 
email: prodluz@knihovnapv.cz
 
DĚTSKÉ ODDĚLENÍ
telefon: 582 329 673
email: detske@knihovnapv.cz
 
POBOČKA STUDENTSKÁ
telefon:  582 329 672 (pouze v otevírací době pobočky)
email: p.hezova@knihovnapv.cz
 
POBOČKA SÍDLIŠTĚ SVOBODY
telefon:  582 329 674 (pouze v otevírací době pobočky)
email: m.vyroubalova@knihovnapv.cz
 
Otevírací doba:
  • hlavní budova:  8 - 18 hod. (po, st, čt)
  • dětské oddělení:  10 - 17 hod. (po, st, čt)
  • pobočka sídl. Svobody:  pondělí 11 - 17 hod. 
  • pobočka Studentská:  čtvrtek 11 - 17 hod. (pouze v sudé týdny)
! pátek 1. a 8. května bude knihovna uzavřena 
! do odvolání budeme mít v sobotu zavřeno 

 

Před knihovnou dodržujte rozestupy a mějte rouškuPokud do knihovny nutně nemusíte, odložte, prosím, svoji návštěvu na pozdější dobu, až nebudou platit tato omezení. 

Nemusíte mít obavu, všechny stávající výpůjčky i rezervace jsou prodloužené až do 1. června 2020 a upomínky nenabíhají. Přispějete tak nejen k bezpečí nás všech, ale také k lepšímu rozjezdu knihovny.

Zatím nemůžeme předvídat další vývoj situace. Aktuální informace budeme zveřejňovat zde na webu 
a  na facebooku. Děkujeme za trpělivost a pochopení. Těšíme se na vás. :) 

 

Níže vidíte náhledy formulářů, které dostanete u knihovny. Tyto údaje po Vás budeme potřebovat vyplnit při objednávce přímo na místě (verze  pro dětské a dospělé odd.). Pokud máte možnost, objednejte si, prosím, knihy nejlépe přes mail, popřípadě telefon - viz kontakty výše.