Nové knihy v cizojazyčné literatuře pro děti a dospělé

10.09.2021 09:20

Čtete rádi knihy v angličtině, němčině, italštině a dalších jazycích? Pak neváhejte a navštivte dospělé oddělení nebo knihovnu pro děti a mládež. Prostějovská knihovna totiž nabízí knihy v osmi jazycích. Jedná se jak o beletrii v originále, dvojjazyčné (zrcadlové) knihy, tak o knihy s různými úrovněmi znalosti jazyka

Samozřejmě máme také různé slovníky, moderní naučnou literaturu, publikace pro samouky či jazykové průvodce vhodné na dovolenou.

Pravidelní návštěvníci si jistě všimli, že se náš fond beletrie cizojazyčné literatury v posledních třech letech významně rozrostl o nové atraktivní tituly.

Je to tím, že jsme součástí projektu Cizojazyčná literatura, který realizuje Moravská zemská knihovna v Brně s podporou Ministerstva kultury ČR. Díky němu jsme v uplynulých třech letech získali zdarma více než  400 nových knih! Od klasiky po současnou moderní literaturu.

Jde především o díla současné moderní literatury, často bestsellery. Nejvíce titulů je samozřejmě v angličtině, ale doplnili jsme i knihy v němčině, francouzštině, španělštině, italštině a ruštině. V knihovně máme také menší množství knih v polštině a slovenštině. Cizojazyčné knihy najdete na dospělém oddělení a v knihovně pro děti a mládež.