Celoroční luštitelská soutěž

01.01.2018 11:56

Milí přátelé,

předkládáme Vám k pobavení celoroční křížovkářskou soutěž, která Vám nabízí formou jednoduchých křížovek jednak porovnat své schopnosti se soupeři, jednak též zjistit, jakým způsobem luští profesionálové. Na rozdíl od křížovek v novinách či časopisech, kde stačí uvést tajenky, zde budete muset vyluštit všechna písmenka správně (včetně háčků a čárek nad nimi). Každá nepozornost či chyba bude „trestána“ ztrátovým bodem a bude rozhodovat o pořadí nejen v tom kterém kole, ale i o pořadí celkovém. Znamená to ovšem i to, že jeden omyl nic neznamená, po dalším kole se pořadí může nečekaně měnit. Pro celkový úspěch je tedy nezbytné vyluštit všech pět kol.

Termíny jednotlivých kol:

1. kolo - od čtvrtka 1.2. do čtvrtka 29.3.
2. kolo - od středy 4.4. do čtvrtka 31.5.
3. kolo - od pátku 1.6. do pondělí 30.7.
4. kolo - od středy 1.8. do čtvrtka 27.9.
5. kolo - od pondělí 1.10. do pátku 30.11.

Zadání jednotlivých kol si můžete vyzvednout v čítárně nebo stáhnout z webu knihovny. Řešení odevzdávejte také v čítárně, v průběhu celých dvou měsíců, pokud možno ne poslední den.

Výsledky a správné řešení zveřejníme v čítárně a na webu  knihovny do pěti dnů od ukončení kola. Řešitelé na prvních třech místech podle ztrátových bodů (bude-li jich více, rozhodne los) budou odměněni věcnými cenami. Celkoví vítězové (po pátém kole) se mohou těšit na slavnostní zakončení soutěže v prosinci tak, aby se cenami mohli pochlubit ještě před Vánoci.

Autor křížovek Petr Urbánek je členem Českého svazu hádankářů a křížovkářů a přeje Vám všem příjemné chvíle strávené nad svými výtvory.

Výsledky prvního kola najdete zde.
Výsledky druhého kola najdete zde.
Výsledky třetího kola najdete zde.
Výsledky čtvrtého kola najdete zde.
Výsledky pátého kola najdete  zde. 
 
Celkové výsledky najdete zde.