Férová snídaně 2019 (proběhlo)

10.04.2019 08:54

Druhá květnová sobota - letos 11. května - je na celém světě zasvěcena podpoře fair trade. Vloni  tento svátek oslavilo 8 100 lidí na 172 místech republiky. Knihovna tuto hromadnou piknikovou snídani organizuje už poosmé. Přidejte se a užijte si s námi v parčíku u knihovny příjemné a smysluplné dopoledne.

Naše knihovnice tradičně připraví pro návštěvníky fair trade kávu, čaj, kakao a citronovou limonádu. K zapůjčení máme i piknikové deky a nachystány jsou pro Vás také časopisy, které si můžete ponechat. 

Přineste také něco dobrého a na oplátku ochutnejte něco od souseda. Podpořit můžete i lokální výrobky. Např. domácí chleba s vlastní marmeládou, buchtu s použitím medu od místního včelaře, vajíček od sousedky. 

Piknik začíná v 10 hodin. V případě nepřízně počasí se bude akce konat v knihovně. 

Co je fair trade? Fair trade je způsob obchodu dávající drobným pěstitelům, řemeslníkům i zaměstnancům z rozvojových zemí příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si koupíte fairtradový výrobek, máte jistotu, že za ním nestojí například zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky či devastace životního prostředí.

Přidáváme pár užitečných odkazů:
oficiální web akce  
událost na Facebooku (zde pozvěte své přátele)
kde nakupovat