Dračí hlídka - skvělá zábava pro dobrodruhy od 9-99 let

09.12.2020 11:10

Dračí hlídka je originální česká fantasy hra na hrdiny inspirovaná klasikami žánru jako je české Dračí Doupě nebo originální americká Dungeons & Dragons. Je koncipovaná pro 3-6 hráčů ve věku od 9 let. Jde o klasickou RPG hru, potřebujete pouze tužku, papír, hrací kostky a fantazii

Co je RPG? Jedná se o zkratku anglického termínu „role-playing game“ čili hra na hrdiny. Hráči v ní totiž zaujímají role  fiktivních postav , za které podle daných pravidel ve hře jednají.

A právě v tom spočívá její obliba. Všichni končí jako vítězové a nikdo neodchází poražený. Cílem totiž není vyhrát, ale pobavit se a společně si užít spoustu dobrodružství a zažít fantasy na vlastní kůži. Díky hře se můžete stát drsným válečníkem, tajemným alchymistou nebo mocným kouzelníkem, můžete být kýmkoliv chcete. Možnosti jsou obrovské a záleží hlavně na fantazii hráčů.

Aby se však hraní nezvrhlo v pouhé povídání, vznikla pravidla. Jejich cílem není hráče omezovat, ale poskytnout hře nějaký rámec. Na jeho základě pak lze řešit různé herní situace. Osvětlí také, jak se může vyvíjet daná postava, jaké může využívat dovednosti, kouzla či magické předměty. Navíc je vše psáno takovým způsobem, aby hru zvládl i nováček, který nikdy nic podobného nehrál. Pravidla se učíte postupně a díky tomu můžete začít během několika minut hrát

Zájemci si v knihovně pro děti a mládež mohou zapůjčit startovací balíček, kde najdou vše, co je ke hře třeba. Spoustu zajímavých a praktických informací o Dračí hlídce najdete také na www.dracihlidka.cz.

Raději koukáte na videa? Na Youtube najdete spoustu návodů a zkušeností od hráčů Dračí hlídky. Stačí zadat "dračí hlídka" a vybrat si, co vás zaujme. Třeba:

Proč hrát Dračí hlídku? 1url.cz/hzOmK
Akademie vypravěčů: 1url.cz/GzOx6

 

Ani deset článků nedokáže vylíčit, jaká hra skutečně je. Půjčte si tedy v knihovně herní balíček (ZDE) a ponořte se do časů, kdy v lesích žili elfové, v horách zněla trpasličí kladiva, draci i divoká monstra přicházeli bez varování a vichry magie bičovaly kraj. Nikdo si nemohl být jistý životem, a právě tehdy se zrodila Dračí hlídka. Najděte pár kamarádů a začněte hrát. Báječné dobrodružství čeká jen na vás.