ČARODĚJNÝ KVÍZ - soutěž pro děti a mládež (proběhlo)

02.04.2022 12:29

EDIT: Letošní čarodějný kvíz dal malým čarodějům a čarodějkám opravdu zabrat. Správně měl všechny otázky pouze jeden soutěžící – Jakub Krychtálek (8 let). Gratulujeme! :) Výherce bude kontaktován. 

Sledujte knihovnu pro děti a mládež na Facebooku, ať vám neunikne žádná další soutěž nebo akce:  1url.cz/7K66T

****************

I letos jsme si pro naše malé čtenáře a čtenářky připravili zábavný čarodějný kvíz o pěkné ceny. V čarodějném kvízu na ně čeká spousta hádání, doplňování a kouzlení. Kvíz si můžete vyzvednout v knihovně nebo stáhnout a vytisknout ZDE.

Koncem dubna se můžete také těšit na SLET ČARODĚJNIC A ČARODĚJŮ – zábavné odpoledne v knihovně plné soutěží a her. Přílet malých čarodějů a čarodějek očekáváme v pátek 29. 4. (1-18 h) v knihovně pro děti a mládež na Vápenici.

Soutěžní kvíz je třeba  odevzdat v knihovně pro děti a mládež nejpozději do 20. května 2022Tři vylosovaní soutěžící (do 18 let), kteří zodpoví správně všechny otázky, získají knižní cenu, kterou si bude moci vyzvednout v knihovně.

Zajímá vás tematika kouzlení, tradic a tajemna? V knihovně je spousta pěkných knížek o kouzlení, čarodějích a čarodějnicích. Určitě znáte Harryho Pottera, ale zajímavých knížek a příběhů je mnohem víc. Zeptejte se knihovnic! Rády vám poradí, kde je najít a co by se vám mohlo líbit.

Knihy, které jsme použili na vytvoření tohoto kvízu, jsou dostupné v knihovně:
BESTJOVSKÝ, Martin: Lidové obyčej a nápady pro šikovné ruce: Jaro
DAHL, Roald: Čarodějnice
JANOVEC, Ladislav: Tradiční český rok
PEČONKOVÁ, Libuše: Kouzlení s hádankami
POSPÍŠILOVÁ, Zuzana: Máš nadání na hádání
ŠOTTNEROVÁ, Dagmar: Jaro: zvyky, obyčeje…
ŠOTTNEROVÁ, Dagmar: Lidové tradice
TINKOVÁ, Eva: České svátky a tradice
VONDRUŠKOVÁ, Alena: České zvyky a tradice
ŽÁČEK, Jiří: Hádej, Hádej, Hádači