Křest nové pohádkové knihy Marcelly Dostálové (proběhlo)

23.11.2015 14:44

V současné době vyšla již desátá kniha prostějovské spisovatelky Marcelly Dostálové pod názvem Jakub a copatá Miki. Kniha vyšla za finanční spoluúčasti statutárního města Prostějova. Vydalo ji na­kladatelství Šimon  Ryšavý - Brno. 

V pohádkové knížce jde o velmi poutavý příběh chlapce a jeho kamarádky, kteří spolu prožijí o letních prázdninách plno stra­šidelných zážitků a současně jim jde o život. Nemají to vůbec snad­né. Jejich kamarádský vztah jim však oběma dodává hodně síly a vytrvalosti.

Je pozoruhodné, jak výstižně 13 kapitol /příběhů/ této knihy dokázalo vlastními kresbami ilustrovat 21 žáků ZŠ Melantrichova v Prostějově. Svoje žáky vedla ve školní družině ke kresbě pečlivě a obětavě paní učitelka Ludmila Navrátilová. Jména žáků /ilustrátorů/ jsou uvedena v knize.

Slavnostní křest této pohádkové knihy se uskuteční v úterý 1. prosince 2015 v Knihovně pro děti na Vápenici 9, Prostějov v 13.30 hodin za účasti dětských ilustrátorů.

Autorka je členkou Obce spisovatelů Praha. Za svoje Babiččiny pohádky obdržela v r. 1996 na 6. ročníku festivalu Jičín - město pohádky I. cenu. Její básnická sbírka Balancuj dál, akrobate byla přeložena do angličtiny. V roce 1990 získala v celostátní literární soutěži v Novém Boru (za poezii) III. cenu. Básnické sbírky a pohádkové knížky Marcelly Dostálové jsou v rukou čtenářů na Zakarpatské Ukrajině a v Chorvatsku. V roce 2008 obdržela Cenu města Prostějova za publikační činnost a za spolupráci se zdravotně postiženými dětmi.

Novou knihu autorky Jakub a copatá Miki lze vypůjčit v Knihovně pro děti v Prostějově na Vápenici 9.

Marcella Dostálová